e-Kiosk.pl - Kuchnia 2/2018

czytaj

Kuchnia

2/2018 (23.01.2018)

Liczba stron: 132

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
9.00 zł

Opis

Owoce tropikalne – ananas, liczi, mango, marakuja, mango, pitaja; brukselka, pieczarki, czerwona cebula, płatki chili i kozi ser – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; Marty Dymek sposób na łososiową marchewkę i ciasto czekoladowe; Tomasz Purol, szef kuchni poznańskiej restauracji Blow Up Hall 5050; mus wątróbkowy – porady Pawła Zasławskiego; wszystkie poranki świata – śniadanie w stylu węgierskim, marokańskim, duńskim, irańskim i brazylijskim; rzepa i brukiew; schab sztygarski ze Śląska; specjały tex-mex na bazie tortilli pszennej i kukurydzianej; trufle Mariety Mareckiej; jak to jeść – płatki drożdżowe; Bali i Lombok – witajcie w indonezyjskim raju kulinarnym; smaki przywiezione z Kenii; 48 godzin na Teneryfie; zioło rządzi – w apteczce i na talerzu; felieton Tomasza Prange–Barczyńskiego; z wizytą u Danusi Indyk, która prowadzi toskańskie Agriturismo Il Gorgo; felieton Marka Bieńczyka i Tadeusza Pióro; o polskim gastrojęzyku z językoznawcą Małgorzatą Dawidziak-Kładoczną; felieton Łukasza Łuczaja – świerząbek; ZESZYT Z PRZEPISAMI – DANIA I DESERY Z MROŻONKAMI.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis