Jak upiec domowy sękacz w tortownicy; Whole Foods Market w Londynie; olimpiada kulinarna w Erfurcie; figi świeże i suszone na słodko i na wytrawne; Gruzja – w krainie toastów; Tomek Woźniak eksperymentuje z gruzińskimi smakami; minipasztety z soczewicy i dyni; o wyjątkowym miodzie wrzosowym z Borów Dolnośląskich; aromatyczna przyprawa zatar; rillettes z kaczki przyrządza Małgorzata Marchewka; sznycle cielęce z sosem marchewkowo-szafranowym; dlaczego prawdziwą sztuką jest zrobić dobry omlet; czy wino wydłuża życie; Łukasz Klesyk o calvadosach; Ludwik Lewin o prostej kuchni portugalskiej; ciasto migdałowe z jabłkami i porzeczkami na rysunku Zofii Różyckiej.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis