Po ukraińsku we Wrocławiu; rozkoszny smakuje Lyon; Tomasz Olewski, szef kuchni restauracji Concordia Taste w Poznaniu; twaróg – w sernikach, chałce, musie, ptysiach; czosnek niedźwiedzi, słonecznik, oliwa, szparagi i rzodkiewki – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; wegańskie święta Marty Dymek – sos tatarski i mazurek chałwowy; sery dobre na wszystko według Szymona Kubickiego; mazurki Mariety Mareckiej; wszystko wolno – powoli pieczemy mięso i delektujemy się winem; jak jeść kawior; zapudłowani – koktajl, tortilla, sałatki z mięsem i bez; jak wykorzystać ziemniaczane obierki; pudding Yorkshire i suflet serowy; Uzbekistan – nie próbuj tu liczyć baranów; smaki przywiezione – Wyspa Wielkanocna; infuzowanie alkoholu; 48 godzin w Bergamo; weekend w Polsce – Kujawy; adieu dla postu – barszcz biały i żurek; wywiad z Sylwią Majcher, autorką książki „Gotuję, nie marnuję”; w krainie burgunderów – felieton Tomasza Prange-Barczyńskiego; Bistrobot – maszyna wydająca ciepłe posiłki dla studentów; Marek Bieńczyk i Tadeusz Pióro o wegańskiej Wielkanocy; przegląd AGD – Roboty kuchenne; KUCHNIA ZDROWIE – bez glutenu: informacje, wady i zalety, przepisy.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis