Smaki krainy Kanału Elbląskiego; Artur Skotarczyk, szef kuchni poznańskiej restauracji Muga; winogrona na wytrawnie i na słodko – z kotletami wieprzowymi, roladkami rybnymi, w pączkach, dżemie i focacci; bakłażan, seler naciowy, natka pietruszki, rodzynki i ziarna słonecznika – co z tego ugotuje Dominika Wójciak; pomidory i kapusta według Marty Dymek; resztki lata – gotujemy z Maią Sobczak, nie marnując żadnego okruszka; z menażki: pasztet i kapusta z koperkiem, pankejki z owocami, pęczak z burakiem, smażone liście mangoldu; 48 godzin w Odessie.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis