Słodkie blondie zamiast czekoladowego brownie; urządzenia, drobiazgi i gadżety do kuchni; witariańskie dania z warszawskiej restauracji Surya; wieprzowina wcale nienudna; Tomek Woźniak eksperymentuje z wielkanocnymi potrawami; ryż idzie w odstawkę – teraz robimy kaszotto; bulion warzywny,
rybny, orientalny i wiele innych; dwa pomysły na szynkę parmeńską; słodka rozpusta – ananas marynowany w winie, podany z musem czekoladowym; o życiowej drodze Ani i Rafała z gospodarstwa Mleczna Droga; Szymon Szlendak przyrządza indyka z sosem szczawiowym, szarymi kluskami i młodą marchewką; pożegnanie zimy, czyli o kiszonkach i naszej trudnej miłości do nich; spiżarnia – czym się jedna od drugiej różni i co z nimi zrobić; Ewa Wieleżyńska podpowiada, jakie wina pasują do jakiego jedzenia; jak Polacy rozmawiają o alkoholach, a jak mogliby rozmawiać; przedstawiamy kolejnych kandydatów do tytułu mistrza 2013.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis