Kocie języczki – najlepsze biszkopty do tiramisu; Ludwik Lewin o następcach słynnego Georges’a Auguste’a; na sposób prowansalski, tajski albo węgierski – kurczaki z całego świata; najpyszniejsze domowe ciasta na Dzień Matki; sami robimy w domu prawdziwą pizzę; klasyczne słodkie sosy – bez nich nie będzie deseru; Małgorzata Marchewka przyrządza rybę według hiszpańskiego przepisu i podlewa ją hiszpańskim winem; ziele angielskie nie tylko do rosołu; o Grzegorzu Kwapniewskim, jego sklepie Beskidzki Wypas i najlepszym mięsie, jakie można dostać w Warszawie; o kuchni hiszpańskiej i młodych polskich kucharzach; kanapka jako Mały Książę; Ewa Wieleżyńska o kształtach butelek; Łukasz Klesyk o śliwowicy z łąckich śliwek i innych owocowych destylatach z Manufaktury Maurera; wieści i plotki ze świata szlachetnych alkoholi; restauracje, do których warto zaglądać; Szymon Szlendak gotuje conchiglioni z krewetkami w sosie z pieczonych pomidorów; przedstawiamy kolejnych kandydatów do tytułu mistrza 2013.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis