Podwójny mus z limonkami; największe miasto kraju Maorysów odkrywa Ilona Zdziech,; Katia Roman-Trzaska o gotowaniu z dziećmi; czym się nasycić, zanim sezon się skończy; filary zachodniej kuchni, czyli podstawowe wytrawne sosy; Małgorzata Marchewka przyrządza torcik z kremem i marynowanymi truskawkami; palczatka cytrynowa nie tylko do azjatyckich zup; moda smażenia różnych przetworów według Lidii Kłosowskiej z Luks Pomada; piwa niepasteryzowane, żywe, nieutrwalone – odpowiadamy jak się odnaleźć w piwnym świecie; Ewa Wieleżyńska opowiada, jak korek odchodzi w niepamięć; jak Rosjanie piją wódkę i czym ją zakąszają; wieści i plotki ze świata szlachetnych alkoholi; urządzenia, drobiazgi i gadżety do kuchni; Szymon Szlendak grilluje pstrąga i podaje go ze szparagami oraz sosem choron; odwrócone ciasto z rabarbarem i białą czekoladą.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis