Malina właściwa idealna do babeczek pomarańczowych; awangarda paryskiego cukiernictwa w VI Dzielnicy Paryża; po najlepsze brytyjskie sery jedziemy do londyńskiego sklepu Paxton i Whitfield; angielski piknik w polskim klimacie; morele i czereśnie pakujemy na zimę do słoików i butelek; jak samemu zrobić aromatyczne mieszanki przypraw; Tomek Woźniak wyprawia jarską ucztę; Małgorzata Marchewka i jej wersja portugalskiej potrawy Carne de Porco a Alentejana; świeżutkie ryby na warszawskich targach – to sprawka Dariusza Wolszczaka; jedzenie na wynos pakowane w trojaki – czy możliwy jest powrót do tradycji; o wspomnieniach i kulinarnych inspiracjach z Massimo Botturą rozmawia Małgorzata Minta; dieta resztkowa; erotyczne brzoskwinie; co można zrobić z czarnego bzu; Ewa Wieleżyńska o tym, w czym dojrzewa wino; Łukasz Klesyk testuje piwa z polskich browarów kontraktowych; nowe książki dla smakoszy; Szymon Szlendak podaje kolorowe sałaty z wątróbką, wiśniami i dressingiem różanym.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis