Domowa brioszka plus dżem z owoców dzikiej róży; o fascynującej hodowli niecodziennych grzybów na Górnym Śląsku pisze Łukasz Klesyk; opowieść o dobrych ludziach, którzy wymyślili tabasco; gruszki, jabłka, śliwki oraz najlepsze do nich dodatki; czy sosem tabasco można doprawić właściwie wszystko; lunch w Burger Kitchen, knajpie Tomka Woźniaka; domowa produkcja nalewek; Małgorzata Marchewka przygotowuje królika duszonego w czerwonym winie; co można zrobić z jarmużu; gwarancja smaku wędruje do państwa Jaworskich, którzy pod Miliczem hodują mangalice; Ewa Wieleżyńska o zamieszaniu z siarczynami; Łukasz Klesyk o szlachetnych polskich winach owocowych oraz zjawisku koincydencji; nowe książki dla smakoszy; Szymon Szlendak gotuje risotto z chrupiącą kaczką, burakami oraz błękitnym serem; ciasto czekoladowe z cukinią.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis