e-Kiosk.pl - Kuchnia 9/2013

czytaj

Kuchnia

9/2013 (27.08.2013)

Liczba stron: 92

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Domowa brioszka plus dżem z owoców dzikiej róży; o fascynującej hodowli niecodziennych grzybów na Górnym Śląsku pisze Łukasz Klesyk; opowieść o dobrych ludziach, którzy wymyślili tabasco; gruszki, jabłka, śliwki oraz najlepsze do nich dodatki; czy sosem tabasco można doprawić właściwie wszystko; lunch w Burger Kitchen, knajpie Tomka Woźniaka; domowa produkcja nalewek; Małgorzata Marchewka przygotowuje królika duszonego w czerwonym winie; co można zrobić z jarmużu; gwarancja smaku wędruje do państwa Jaworskich, którzy pod Miliczem hodują mangalice; Ewa Wieleżyńska o zamieszaniu z siarczynami; Łukasz Klesyk o szlachetnych polskich winach owocowych oraz zjawisku koincydencji; nowe książki dla smakoszy; Szymon Szlendak gotuje risotto z chrupiącą kaczką, burakami oraz błękitnym serem; ciasto czekoladowe z cukinią.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis