Mrożone lizaki jogurtowe dla tych, którzy zimy się nie boją; langustynki, krewetki, homary, przegrzebki za Szkocji; dusimy w papierze, wędzimy w herbacie, pieczemy w soli, sianie i na drewnie; karmel nie tylko na słodko; rozgrzewające tajskie zupy i dania z woka; banan w chlebie, czatneju, curry, sosie, drinku i likierze; co doprawiać pieprzem syczuańskim; O prawdziwym sękaczu z Sejneńszczyzny; jak postępować z małżami św. Jakuba i co z nich przyrządzić; Skok do ust – saltimbocca alla romana; w poszukiwaniu czyśćca bulwiastego; Z fotografem Carlem Warnerem rozmawia Aga Kozak; dlaczego wino „pachnie” obornikiem, kompostem lub stajnią; Gdańsk – gdzie dobrze zjeść; czekoladki z orzechami.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis