e-Kiosk.pl - Kuchnia 7/2014

czytaj

Kuchnia

7/2014 (17.06.2014)

Liczba stron: 148

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Przebój lipca: fenkuł; klasyka: sos beszamelowy; dania rybne Artura Moroza; pomysły na bób; krok po kroku: comber jagnięcy z karczochem; arboretum w Wojsławicach – 200 historycznych odmian czereśni w jednym sadzie na Dolnym Śląsku; historia: Édouard de Pomiane, czyli Edward Pożerski – kucharz, naukowiec, radiowy celebryta; slowfoodowe klimaty restauracji Aruana; podróż sentymentalna śladami Hemingwaya; co można upichcić z komosy białej, zwanej lebiodą.
Dodatek: 42 przepisy z wiśniami.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis