Najlepsze produkty sezonu; pomidory: w zupie, w sałatce z granatem,duszone z kurczakiem, z kalmarami i na słodko; na gościnnych występach Adam Chrząstowski, szef kuchni restauracji Ed Red w Krakowie; ciasto ucierane oraz wariacje na jego temat: ciasto marmurkowe,cytrynowe z porzeczkami, z herbatą matcha, babeczki z masłem orzechowymi trifle z owocami; Marty Dymek pomysły na paprykę; deser z letnich owoców według Kucharza Roku 2013 ; ciasto bananowe z malinami i jeżynami.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis