Najlepsze produkty sezonu; śliwki węgierki – od tradycyjnego placka po tacosy; bulion rybny – jeden z podstawowych przepisów francuskiej kuchni; dżem session – spotykamy się na wspólne gotowanie przetworów; Marta Dymek zaprasza na śniadanie; pierś kaczki w sosie z porto według Kucharza Roku 2013; o kebabie i żalu; miasteczko żarłoków, czyli duńskie Aarhus; jak tuńczyk z cielęciem – o vitello
tonnato opowiada Tessa Capponi-Borawska; dereń – odkrywamy na nowo zapomniany owoc; kukurydza – Marek Bieńczyk i Tadeusz Pióro; opowieść o wojnie Pepsi z Coca-Colą; jak wypić wino, nie otwierając butelki i inne winiarskie ekscesy; jak rzucić pracę w banku i zostać specjalistką od wypieków; Łukasz Łuczaj o orzechach wodnych; tarta z mascarpone i śliwkami; akcesoria kuchenne Charm & Chic.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis