e-Kiosk.pl - Kuchnia 12/2014

czytaj

Kuchnia

12/2014 (18.11.2014)

Liczba stron: 164

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Pierniki i pierniczki; na początek śledź: z imbirem w żytnim chlebie, w cieście winnym, w korzennej marynacie; karp według Kucharza Roku 2013; na gościnnych występach Paweł Oszczyk, szef kuchni restauracji La Rotisserie w Warszawie; Boże Narodzenie bez kawałeczka mięsa; podróż do Brazylii po smak; z wizytą w manufakturze andrutów w Kaliszu; luksusowe jedzenie biedoty: homary, ostrygi, kawior, sushi, szampan; wywiad z Takashi Saito, mistrzem sushi z Tokio.
Dodatek: Boże Narodzenie.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis