e-Kiosk.pl - Kuchnia 3/2015

czytaj

Kuchnia

3/2015 (17.02.2015)

Liczba stron: 124

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Przebój marca – imbir; Mai Sobczak sposób na dobry początek dnia: uśmiech do lustra i quinoa na mleku waniliowym; Marta Dymek: jak zrobić mleko migdałowe; z Martą Gessler w Qchni Artystycznej– w oczekiwaniu na pierwszy dzień wiosny; Ludwik Lewin o gastronomii molekularnej; Mahmoud Rai i jego przysmaki z warszawskiego baru Falafel Bejrut; o jedzeniu, które pociesza, pisze Tessa Capponi-Borawska.

„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis