e-Kiosk.pl - Kuchnia 4/2015

czytaj

Kuchnia

4/2015 (17.03.2015)

Liczba stron: 140

Dostępne na:

 
Pojedyncze wydanie
7.00 zł

Opis

Najlepsze produkty miesiąca; chrzan – w zupie ziemniaczanej, w sosach, z łososiem, w musie chrzanowym oraz w sałatce z soczewicy i cielęcego ozora; jak zrobić wegański sos pieczeniowy; w Oberży pod Psem w Kadzidłowie na Mazurach; słów kilka o Jeanie Anthelme Brillat-Savarinie; restauracje, bary i kawiarnie, do których warto zajrzeć; akademia wina – Ewa Wieleżyńska o barolo.

Dodatki: Zeszyt z przepisami.



„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.

Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.

czytaj więcej zwiń opis