Najlepsze produkty miesiąca; przebój marca – kalarepa; Mai Sobczak sposób na dobry początek dnia; Rafał Hreczaniuk, szef kuchni restauracji Tamka 43 w Warszawie; Marta Dymek – jak zrobić kokosową bitą śmietanę i do czego ją podać; hummus – przepis podstawowy oraz dodatkowe; piknikowy sezon rozpoczęty; bulion z ryb słodkowodnych według Kucharza Roku 2014; Ludwik Lewin o polskich korzeniach firmy Glosek Gourmet; Bośnia i Hercegowina od kuchni; restauracje, bary i kawiarnie, do których warto zajrzeć; Filip Bartelak, jedyny w Polsce certyfikowany ekspert oceniający jakość ka wy, założyciel Coffee Proficiency; o bobie i potrawach z niego opowiada Tessa Capponi-Borawska; jak się pracuje w kuchni kopenhaskiej Nomy; Marek Bieńczyk i Tadeusz Pióro o wodzie mineralnej; Ewa Wieleżyńska o winach z doliny Loary; Łukasz Łuczaj o mniszku lekarskim; Zosia Różycka i jej ciasto migdałowe z fiołkami; stek T-bone; orzechy makadamia; Łukasz Klesyk o nalewkach kwiatowych; zioła firmy Baziółka.
Dodatek: GRILL - 86 przepisów.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis