Co się dzieje w czerwcu; najlepsze produkty miesiąca; przebój marca – maliny; Maia Sobczak rozkochana w czerwcowym słońcu i pachnących poziomkach; Andrzej Polan odkrywa na nowo klasyczne polskie smaki; Marta Dymek i azjatyckie smaki; jogurt – jak okiełznać żywe kultury; jak sprawić, by
dzieciaki polubiły literki; comber z sarny według Kucharza Roku 2014; Ludwik Lewin o polskich korzeniach; opowieść o chińskich pierożkach; południowa Francja, Canal du Midi – pakujemy się na barkę i płyniemy, by zwiedzać przybrzeżne francuskie knajpki i targowiska; restauracje, bary i kawiarnie, do których warto zajrzeć; jak podróżować z maluchem i nie zwariować; kulinarny karnet Tessy; rozmowa z holenderskim szefem kuchni Sergiem Hermanem; Marek Bieńczyk i Tadeusz Pióro o wędzeniu; Ewa Wieleżyńska – Prowansja i róż; Łukasz Łuczaj zbiera podbiał i dodaje go do gratin z ziemniaków; Zosi Różyckiej tarta z kremem cytrynowym i truskawkami; wątroba cielęca; komosa ryżowa, czyli quinoa; nowości spożywcze i gadżety na Dzień Dziecka; Łukasz Klesyk i wakacyjne lektury, w których bohaterem jest alkohol; kiełkowniki sióstr Żukowskich.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis