Najlepsze produkty miesiąca; ziemniaki (fioletowe i purpurowe) – gęsiną,jagnięciną, kurczakiem, łososiem, na tarcie z burakami, z sosem kolendrowym i przerobione na gnocchi; pyszna grzanka przed pierwszym dniemw szkole –według Mai Sobczak; pyszne i kolorowe kanapki do schrupania podczas przerwy śniadaniowej; gołąb według Kucharza Roku 2014; pokrętna historia „diabelnego sztućca” – jak doszło do tego, że zaczęliśmy posługiwać się widelcem; potrawy gotowane w PRL-u wspomina Tessa Capponi-Borawska; na dwa głosy: Marek Bieńczyk i Tadeusz Pióro o krytyce kulinarnej.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis