Najlepsze produkty miesiąca; brukselka – niebanalnych połączeniach,m.in. z makaronem orecchiet te i kur ka mi, z jabłkami i kminkiem, z winogronami i czerwoną kapustą oraz z przegrzebkami i kolendrą; idealny październikowy poranek Mai Sobczak z jesienną granolą polaną syropem z ciemnych winogron; robimy samodzielnie pięć rodzajów musztardy: słodką bawarską, klasyczną francuską żółtą amerykańską, ostrą angielską i pełnoziarnistą z zielonym pieprzem; placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną; z Dominique Crenn, szefową kuchni Atelier Crenn w San Francisco, rozmawia Aga Kozak.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.
czytaj więcej
zwiń opis