Nowości, trendy, informacje; co się dzieje w listopadzie; warzywa korzeniowe; dyniobranie oraz wspólne gotowanie dyniowych potraw z Maią Sobczak; domowy sos mango według Marty Dymek; Dariusz Barański, szef kuchni warszawskiej restauracji Concept 13; robimy zakwas pszenno-żytni oraz żytni; czernina z gęsi według Kucharza Roku 2014; knedle ze śliwkami; pokrętne losy pańskiej skórki; ciekawe zakątki i smaki na trasie podróży Koleją Transsyberyjską; jak powstają esencjonalne jabłkowe przetwory marki Rajman; jak w Toskanii piecze się gąsiora, kaczkę i królika; rozmowa z Alejandrą Rivas; Ludwik Lewin o holenderskich śledziach; wina z Gruzji; Marek Bieńczyk i Tadeusz Pióro o sztuce gotowania i spożywania sosów; Łukasz Łuczaj i pięciornik w roli głównej; Zosi Różyckiej ciasto czekoladowe z burakami i żurawiną; o trunkach bez chemii; Łukasz Klesyk o koniaku; geranium; zakupy spożywcze oraz to i owo do kawy i herbaty; stopki, czyli „odchudzone” patery Agnieszki Bar.
Dodatki: ZESZYT Z PRZEPISAMI - KACZKA, GĘŚ, INDYK.
„Kuchnia” to magazyn dla smakoszy, ceniących oryginalne przepisy kulinarne, zainteresowanych zwyczajami kulinarnymi w różnych zakątkach świata i decydujących się na eksperymenty w kuchni. Dwumiesięcznik ukazuje się od stycznia 1995 roku; jego średni nakład wynosi 39 tys. egzemplarzy (ZKDP, 2008). Od wydania 3/09 pismo zyskało nową, dynamiczną szatę graficzną.
Inspirujące pomysły na przygotowanie oryginalnych potraw znajdują się też w serwisie internetowym pisma i portalu Gazeta.pl – Ugotuj.to.